ponedeljek, 30. november 2015

Primerjava rezalnikov: SummaCut D140R vs. SummaCut D140FX

Vrhunski belgijski proizvajalec rezalnikov Summa je izdelal cenovno ugodno različico rezalnika širine 140 cm – SummaCut D140FX. Zbegala nas je razlika v ceni, in sicer kar 25% nižja cena od njegovega izkušenega 'brata' SummaCut D140R. Morali smo se seveda prepričati, kaj izgubimo pri cenejši različici.
Hitro smo si oddahnili, saj pri rezalniku SummaCut D140FX ne izgubimo na Summa kakovosti in vrhunskih rezultatih rezanja. Še vedno lahko rezalnik reže z 800 mm/s in izredno natančnostjo. Rezalnik ima vključen napredni optični sistem za prepoznavo markerjev – OPOS, kot vsi rezalniki Summa. Prav tako se lahko izrezuje nalepke skupaj z nosilcem z že poznanim FlexCut izrezom. Rezalnik je obdržal tudi barkodni način – OPOS BARCODE branja nalog rezanja.
Kaj pa je tisto kar pogrešamo? Rezalniki Summa z FX oznako nimajo začetnega daljšega podajalnega valja, ki vam sicer pri običajnih rezalnikih Summa omogoča razporejanje materiala s čim večjim izkoristkom rezanja. Imate torej le 6 manjših podajalnih valjev in 3 pritisna kolesca – 2 zunanja s polnim pritiskom in 1 notranji s srednjim pritiskom. Tako ste primorani rezati le določene, standardne širine medijev. Lahko sicer vstavite širši material, ampak boste imeli večji odpad pri robovih materiala. 
Pri večjih rezalnikih Summa sta dva servo motorja za podajanje materiala, kar se pri FX različici spremeni – ima le en servo motor. V praksi boste (morda) opazili to spremembo, da bo pri širših in debelejših materialih rezalnik hitreje prilagodil - zmanjšal hitrost rezanja, zato da ohrani kakovost izreza.
Rezalnik SummaCut D140FX prejmete s stojalom, vendar ne s košaro za odpadni material.

Torej, če imate tiskalnik širine 137cm in potrebujete še rezalnik, pa iščete cenovno ugodne rezalnike XY znamk, vam Sign&supply to vsekakor odsvetuje.
Summa je ponudila na tržišče cenovno ugodno rešitev rezalnika za vsak žep, tudi za zahtevne uporabnike, pri katerem ne boste kompenzirali kvalitete izreza in preprostosti upravljanja, le prilagoditi se boste morali standardnim širinam materialov.


Ni komentarjev:

Objavite komentar